غیبت>علت غیبت:
11- الطاف خفیه ی پروردگار:
الف) خداى تبارک و تعالى به دنبال امتحانى طولانى در کیفیت برخورد مسلمانان با اولیاى الهى وجود شریف حضرت مهدى(عج) را، در پس پرده ی غیبت قرار داد. از آن رو که مى دانست اگر در چنین شرایطى او را ظاهر گرداند، از اکثر مردم، تعدّیات و تجاوزات مختلفى در حق او صورت خواهد گرفت که به موجب آن، مستحق عقوبات الهى خواهند شد. پس ولىّ خود را از دیدگان مردم پنهان داشت تا بدین وسیله، وجود و حضور او که چشمه رحمت است، مایه ی نقمت نگردد.(1)
ب) ابراهیم کرخى گوید به امام صادق(ع) عرض کردم: خدا امرتان را اصلاح کند، آیا على(ع) در دین خداى عزّ و جلّ قوى نبود؟ فرمود: «چرا».
گفتم: پس چگونه مخالفین بر او غلبه یافتند و چرا آنان را دفع نکرد و چه چیزى او را باز داشت؟
فرمود: «آیه اى در کتاب خدا مانع او شد.» پرسیدم: چه آیه اى؟
فرمود: "قول خداوند عز ّو جلّ: «لو تزیّلو العذّبنا الذین کفروا منهم عذاباً الیماً»".( 2 )
«اگر مؤمنان و کافران از هم جدا مى شدند، کافران را به عذابى دردناک دچار مى کردیم».
به موجب این آیه، خداوند در اصلاب مردم کافر و منافق ودیعت هایى دارد که همان فرزندان صالح هستند و از نسل آنان پدید مى آیند، از این رو على(ع) آن پدران را نمى کشت تا آنکه ودیعت هاى الهى خارج شوند. بعد از خروج آن ودایع بود که بر هر کس از آنان غلبه مى یافت او را مى کشت. و چنین است قائم ما اهل البیت که ظهور نمى کند تا آنکه همه ی نسلهاى پاک و مؤمن که ودیعت هاى خدایند، ظاهر شوند. آن زمان است که ظهور مى کند و بر هر کس غلبه یابد مى کشد.»(3)
ج) امام صادق (ع) فرمود: «یا عمار الصدقة و اللّه فى السر افضل من الصدقة فى العلانیة و کذلک عبادتکم فى السر مع امامکم المستتر فى دولة الباطل افضل، لخوفکم من عدوکم فى دولة الباطل».(4)
«اى عمار! همچنان که صدقه ی پنهانى بهتر از صدقه ی آشکار است، عبادت پنهانى شما در دولت باطل در حالى که امامتان پنهان و مستور باشد، افضل و داراى ثواب بیشتر است، به خاطر ترسى که شما در دولت باطل از دشمنانتان دارید.
1 ـ نقل با تصرف از کلام شیخ صدوق رحمة اللّه ـ کمال الدین ج 2، ص 641.
2 ـ سوره فتح، آیه 25.
3 ـ مدرک پیشین ص 642.
4ـ مدرک پیشین ص 646.
نوشته شده توسط سید حسین در یکشنبه 86/1/26 و ساعت 6:29 عصر |
نظرات دیگران()